copyright Irma Geutjes
WYSIWYG Web Builder
Recensies
 
Soms zit je "levensrugzak" zo vol, dat je er zelf niet meer uitkomt. Op het moment dat dit bij mij gebeurde, kwam Irma op mijn pad. Na een paar sessies in Nederland nodigde ze mij uit om naar Frankrijk te komen.
Wat een mooie, rustgevende plek is "La vie en Rose".
Op de zolder hebben we gesprekken gehad, keek ze met me mee, gaf adviezen, hebben we getekend (wat bij mij goed past) en heeft ze lichaamswerk gedaan. Alles zo veilig en met zoveel kundigheid.
Samen hebben we gewandeld in de prachtige omgeving en ondertussen werd ik gecoacht en kreeg ik bruikbare tips om mijn leven weer op de rit te krijgen. Het was een intensieve, pittige en leerzame week.Merci bien Irma. Dat je veel mensen op deze bijzondere manier mag helpen.
LK

Ik heb het genoegen zowel een coachingsgesprek te hebben gehad met Irma als een workshop te hebben gedaan. En hoewel ik haar aanpak soms onorthodox vind, heeft ze mij enorm geholpen. Ik kan echt wel zeggen dat ze mijn leven heeft veranderd.

Het is namelijk een stuk spannender geworden, ik neem nu een aantal risico's waarvan ik geen idee heb of ze gaan uitwerken zoals ik hoop. Maar wat heb ik er een plezier in waar ik mee bezig ben!

Naast mij in mijn ambities duidelijkheid te hebben gegeven, heeft zij mij in mijzelf en mijn opgaven in mijn leven veel betekend. Ik ga nu met veel meer zekerheid en rust door het leven. En ben echt bezig mijn leven vorm te geven op een manier waar ik denk dat ik gelukkig van wordt.
Mijn dank en waardering is groot.
Huib
Ja wat zijn mijn ervaringen! Al ongeveer 26 jaar kom ik af en toe bij Irma. Eerst in Zoelen, later in Nijmegen en twee jaar terug ben ik een week in Frankrijk geweest. Het kan zijn dat ik er een paar jaar geen gebruik van maak , maar op sommige momenten in het leven is het heel fijn om eens wat levensvragen met Irma te bespreken. Het is natuurlijk best wel spannend, iemand die zoveel ziet en kan benoemen. Ik vind het heel bijzonder dat zij dingen ziet, die feilloos kloppen. Ik heb vaak iets aan haar adviezen gehad. Het mooie is, het helpt je vaak om beslissingen te nemen.   Het geeft vaak ook inzicht in beweegredenen van anderen, je begrijpt de ander meer, door iets van de achtergrond te weten. In mijn omgeving hebben al heel wat mensen iets aan de adviezen van Irma gehad. Het prettige is, je kan haar ook mailen, een vraag stellen, over je kind, kleinkind, over je gezondheid enzovoort, vaak krijg je al heel snel antwoord, je hoeft niet altijd naar haar toe te gaan. Maar ik heb de week in Frankrijk als heel prettig en verhelderend ervaren. Ik had voor mij alleen een prachtig appartement, ik was er in juni, prachtig weer, ’s morgens gesprekken met Irma, ’s middags lichaamswerk. ’s Avonds had Irma heerlijk gekookt en at ik buiten met de man van Irma en Irma. Het was heerlijk om zoveel aandacht te krijgen en helemaal tot rust te komen.
A.M
Kom al jaren regelmatig bij Irma voor een behandeling.
Aanvankelijk  voor het “vertalen”. Dit heeft mij veel inzicht en helderheid gegeven (vooral in mijzelf).
De laatste jaren voor “lichaamswerk”. Hierdoor en door haar persoonlijke benadering en enorme betrokkenheid  worden mijn fysieke klachten een stuk draaglijker en “aangenamer”.
Conny
Afgelopen zomer was ik in Frankrijk, helemaal alleen, om aan mezelf te werken.
Een hele stap maar wat heeft het me goed gedaan.
Het prachtige huisje, waar ik verbleef was sober ingericht maar voelde ook zo luxe, zo welkom. Alles wat nodig is, was er. En rust, vooral rust. Buiten de prachtige natuur waar ik intens van genoten heb. Er werd zo goed voor me gezorgd, verrukkelijke maaltijden, een gevulde koelkast. Ik hoefde het maar aan te geven en er werd voor gezorgd. Overdag had ik therapie bij Irma. Het was moeilijk maar heeft me een stuk op weg geholpen . Ik ben er sterker  uit gekomen. Ik kijk er met warmte op terug. Een aanrader!
Marina


De trainingsdag “In essentie” vind ik een aanrader.
Vooral de uitgebreide luisteroefening die we hebben gedaan was in al zijn eenvoud zeer verhelderend. Het maakte mij er (weer) extra alert op waar de “valkuilen" bij mij zitten.
Met de concrete tips die we kregen ben ik meteen mee aan de slag gegaan.
Ook als je vakmatig al heel wat weet over gespreksvaardigheden e.d., kan deze training je zeker wat bieden. Net een andere invalshoek.
DV
Tijdens een moeilijke en stressvolle periode in mijn leven ben ik een week bij Irma in retraite geweest. Overspannen en leeggezogen kwam ik aan in Frankrijk en met hernieuwde kracht en energie ging ik weer naar huis!
In die week heb ik samen met Irma intensief aan mijn herstel kunnen werken. Het deed me goed mijn eigen plekje te hebben waar ik tot rust kon komen. De boodschappen werden gedaan en ’s avonds kon ik aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Bijzonder vond ik het hoe ik meteen in het ‘nu’ kwam te staan; geen planning, afspraken en klok, maar aandacht, rust en leven op gevoel. De sessies waren intensief, maar ook verhelderend en helend.
In de periode erna ging het een heel stuk beter, maar nog wel met vallen en opstaan. Irma was er ook toen voor me. Regelmatig mailde ik haar om advies en dan kreeg ik een ingesproken bericht van haar terug. Zo begeleidde ze me op afstand.
Ik ken Irma al van voor mijn retraite. Het is fijn en geruststellend om iemand te hebben die af en toe met je mee kan kijken, verder kan kijken en je kan adviseren.
A.C. 
Via een vriendin hoorde ik van de mogelijkheid om een weekje op retraite te gaan in Frankrijk bij Irma. Een heerlijk eigen plekje met keuken en badkamer en met de mogelijkheid om bij het diner gezellig aan te schuiven. Er wordt voor je gekookt als je dat wilt, heerlijk.
De eerste keer dat ik in Frankrijk was, was het heel bijzonder om te ervaren hoe Irma werkt.
Spannend was het ook en soms vreemd maar het voelde goed, respectvol en oprecht. Elke keer opnieuw. Het heeft mij geholpen om ontwikkelingen in gang te zetten, bewust te worden van mijn ervaringen en patronen. En handvatten om aan de slag te gaan.
Ik ben meerdere keren terug geweest en geniet elke keer van de aandacht, de warmte en vooral ook de rust, het ritme, de ruimte die het me brengt. De moed en zin om weer verder te gaan. Ik voel me gekoesterd.
Bedankt en hopelijk weer tot snel.
Andrea
Ik kan zeggen dat ik het heel fijn vind om bij jullie te zijn, je dagelijkse massages en gesprekken zijn weldadig. De plek is mooi, de heerlijke wandelingen die je er kunt maken, de stilte. Heerlijke biologische, veganistische maaltijden. De persoonlijke aandacht, de fijne kamer met eigen badkamer. Dit alles doet een mens goed. Een plek waar je in een warm bad komt bij lieve mensen om je weer geestelijk en lichamelijk op te laden. Daar kom je graag terug.
Dini
Jarenlang ben ik op zoek geweest naar antwoorden op vragen die ik niet beantwoord kreeg. Die vragen hadden te maken met mijn innerlijke onrust, een onbegrijpelijk gevoel, situaties waar ik iedere keer in terecht kwam. Tot ik bij Irma kwam en zij mij hielp op haar unieke manier contact te maken met het gevoel in mijn lijf. Vervolgens ging ze verder en hielp ze met de 'vertaling' van essentiële levensvragen. De taal waarin de vragen zich aandienden was een 'taal' die ik nog niet sprak. Deze taal leerde ik ook niet via trainingen en workshops die ingaan op gevoel en contact maken met de ziel. Door de retraite en sessies met Irma in die heerlijke plek in Frankrijk ging mijn energie op een positieve manier stromen en was ik in staat om nieuwe deuren te openen die voorheen altijd dicht bleven. Ik spreek nog regelmatig met Irma in Nederland af, omdat ik merk dat in de drukte van alles en de ontwikkelingen die ik doormaak het fijn is om even stil te staan, contact te maken, 'vertalingen' te krijgen om vervolgens weer verder te gaan in een nieuwe stroom van energie.
Jeanet
Irma is al mijn halve leven een heel erg prettige steun in de rug. Zij gaf mij wel welkome handvatten
in episodes waarin die zelf even niet kon vinden. De ene keer was het via pittig lichaamswerk, de andere keer een 'gewoon' gesprek of een visualisatie. De retraiteweek die ik bij haar volgde in Frankrijk, vormde het hoogtepunt.
Altijd past de vorm van de ontmoeting wonderwel precies bij de situatie. Daarnaast vind ik het heel bijzonder dat zij niet normatief handelt, maar heel goed kijkt naar wat voor jij, als uniek persoon, laat zien en nodig hebt.
Josephine
"Met een burn-out en op het randje van een depressie, kon mijn retraite in Frankrijk bij Irma niet beter uitkomen. Wanneer ik aan het begin van dit jaar niet bij Irma terecht had gekund, denk ik niet dat ik nu nog had kunnen werken en studeren. Daar het nu immens goed met mij gaat! Ik kan weer minstens 7 uur per nacht slapen, van het leven genieten, werken, informatie tot me nemen, genieten van niets doen en alleen zijn.

Irma heeft mij mee teruggenomen naar mijn kindertijd. Dit was zwaar en ontzettend vermoeiend en de eerste dagen waren erg zwaar en confronterend. De omgeving draagt hier enorm aan bij. Ik kon niet wegrennen en mijn kop in het zand steken. Mijn partner, vriend of vriendin opzoeken. De kroeg induiken. Extra gaan werken. Alles om maar niet met mijn rusteloze gevoelens aan de slag te hoeven gaan. De stilte en rust in La Vie en Rose waren confronterend in vergelijking met het drukke stadsleven dat ik gewend ben.

Toch heb ik door te verblijven in deze rustgevende omgeving in combinatie met op-maat-gemaakte therapie zoveel openbaringen gehad. Het is alsof ik een compleet nieuw leven leid. Ik kan mijn dagen weer van stap tot stap leven, in plaats van met mijn hoofd al zes maanden verder allerlei doemscenario's te gaan zitten bedenken. Ik kan weer tot mezelf komen. En belangrijker misschien nog, ik kan eindelijk weer mezelf zijn! Ik was vergeten hoe het voelt om volledig in je eigen schoenen te staan. Niet meer afhankelijk te zijn van anderen, maar volledig te vertrouwen op jezelf. Volledig van jezelf te kunnen houden. Ik was vergeten hoe het is om jezelf volledig te accepteren zoals je bent. Om bewust je eigen keuzes te kunnen maken en je niet te laten beïnvloeden door anderen. Om te voelen in plaats van te denken. Om in plaats van problemen, overal oplossingen te zien.

Ik zou zonder mijn retraite in Frankrijk nu niet zo in het leven hebben gestaan en zal daarom binnenkort ook zeker terugkomen. Het leven is mooi!

La Vie en Rose!
K"
Op het moment dat ik Irma heb leren kennen, voelde mijn privé situatie erg zwaar.
De situatie was gecompliceerd.
Mijn man en tevens vader van mijn 2 kinderen, vertelde me dat hij met zijn geaardheid niet meer bij mij paste.
Ik heb me laten coachen door Irma, en heb dit als geheel prettig ervaren.
Ik kon als een open boek zijn naar Irma, want wat ik ook vertelde, alles werd respect vol gehoord.
Na mijn scheiding kwamen er trauma's vanuit mijn verleden los.
Ik was echt een ui waar steeds weer een schilletje van los kwam, ook hierin liet ik me begeleiden.
Zowel de coaching gesprekken met Irma, de amané, de retraite bij Irma thuis in Frankrijk, handvatten die ze me gaf, en waar ik mee aan de slag ging, hebben mij gesterkt, tot die ik nu ben.
Ik ervaar Irma, als een warme invoelend vrouw, die heel goed vertaald wat er van binnen bij je speelt.
Is betrouwbaar, hartelijk en heeft veel kennis. Ze is er voor 100 % voor je.
Hetty